Laxen:
Laxfiléer
1 burk creme fraich
Dill efter smak
Svartpeppar, salt & citronpeppar
Lite pressad citron
Ost
Lite olivolja för smörning av formen
Smörj formen med lite olivolja. Blanda creme fraich, dill kryddor och citron. Lägg ut laxfiléerna i formen. Ta en del av såsen och smörj ut över filéerna. Läg sen en eller två skivor ost över varje filé och ställ in i ugnen ca 20-25 min tills den fått fin färg. Ugnen ska vara 225 grader.
Spenaten:
Ta en ordentlig klick smör (äkta smör inget margarin) lägg i en panna och låt det smälta, släng sedan i färsk spenat så mycket man vill ha och rör om ett par minuter bara tills den börjar mjukna. Strö sedan över solrosfrön.
Till serveringen tar man resten av såsen man gjorde och jag serverade en tomat till men annars tror jag att potatis är väldigt gott till men jag äter inte kolhydrater och har därför valt bort potatisen. Detta har jag kommit på själv och jag höftar alltid när jag lagar mat så därför finns inga mått i receptet utan man får smaka sig fram och det är det bästa enligt mig!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar