Den här soppan hade vi som förrätt på mitt och Jockes bröllop och den blev mycket populär. En enkel och god soppa! Receptet kommer ursprungligen från någon av min mammas kollegor. Ingenting för den som är kalorirädd. Lite Hattings vitlöksbröd till blir pricken över i. Receptet är till fyra portioner.
Ingredienser:
*smör att steka i
*2 mellanstora morötter
*mjöl till redning
*2 fiskbuljongtärningar
*1 liter vatten
*1 ask kräftost (mellanstorleken)
*2 dl creme fraiche
*1 pkt fryst dill
*svarpeppar
*1 brk kräftstjärtar i lag
Gör såhär:
1. Riv morötterna väldigt fint och fräs i en stor kastrull med smöret i ca 5 min. Använd inte högsta värmen då riskerar du att bränna dem, det går fort.
2. Strö lite mjöl över morötterna och häll på vattnet. Lägg i fiskbuljongen och se så att de löser upp sig.
3. Låt buljongen puttra i ca 5 min och rör sedan i alla ingredienser utom kräftstjärtarna. när soppan blivit uppvärmd så kan du ta i kräftstjärtarna och dra i lite svartpeppar. Smaka av och salta om det behövs!
tisdag 24 november 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar