onsdag 18 november 2009

Marängtårta med Dajm och Geisha


Det här var den första tårtan som jag lärde mig baka. Den är så otroligt enkel att göra och god så det förslår. Ganska mäktig men det tycker jag är bra för då orkar folk inte äta lika mycket och då blir det mer över till mig ;) Fyllningen i tårtan kan man variera i det oändliga men jag älskar choklad därför blir det choklad.
Ingredienser:
* 4 äggvitor som ska vispas hårt
*2 1/2 dl socker
* 3 dl vårgårda puffris
* Smör
* 4 dl grädde
* 2 dubbeldajm
* 150 gram Geishachoklad
Gör såhär:
1. Ta fram en bakplåt och lägg på bakplåtspapper. Pensla bakplåtspappret med smält smör, snåla och slarva inte för då blir det problem med marängen. Använd smör och inte margarin.
2. Vispa 4 st äggvitor så hårt med elvisp att du kan vända skålen upp och ner utan att äggvitorna rör sig.
3. Häll på socker och puffris på äggvitorna och rör försiktigt om tills det blandats. Vispa ej. Bred sedan ut smeten på bakplåtspappret så att det täcker i princip hela pappret. Då blir det lagom storlek.
4. Grädda marängen mitt i ugnen i 60 min i 125 grader. Lossa sedan marängen och dela på mitten. Låt marängen svalna.
5. Smält Geishan i en tallrik över vattenbad, ringla sedan chokladen över ena maränghalvan och låt svalna.
6. Vispa grädden (inte för hårt) och blanda med finhackad dajm. Bred på dajmgrädden över samma halva som du ringlat Geisha på och lägg sedan på den andra maränghalvan som lock. Färdig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar