söndag 15 november 2009

Matig kalorisnål fisksoppa med rotfrukter!

Från början så var detta en rätt ur Anna Skippers kokbok och där heter den "Rimmad västerhavstorsk med buljongkokta grönsaker" Men receptet var omständigt så jag har förenklat det och ändrat några ingredienser. Men det är lika gott och lika nyttigt som förut. Soppan är väldigt mättande och är nästan godare dagen efter.

Receptet ger ca 4 portioner soppa!

Ingredienser:
* ca 300 gram vit fiskfilé tex, Sej, Torsk eller Hoki
* Olivolja
* 1 tsk curry
* 2 tsk ingefära
* 1 tsk chilipulver
* 1 tsk spiskummin
* 1-2 msk tomatpuré
* 2 skalade morötter i bitar
* 2 mellanstora skalade palsternackor i bitar
* 1 skivad fänkål
* 1/2 skivad purjolök
* 2 tomater
* 6 dl grönsaksbuljong

Gör såhär:
1. Täck bottnen på en kastrull med Olivolja (går bra med raps). Fräs Curry, Ingefära, Spiskummin och Chili i oljan.
2. Klicka i tomatpurén och lägg i morötter, palsternacka, fänkål och låt fräsa med några minuter.
3. Häll på buljongen (eller snarare häll på 6 dl vatten och släng i två buljongtärningar) och koka under lock i ca 15 minuter eller tills grönsakerna börjar mjukna.
4. Skär tomaterna i stora bitar och lägg i dem i grytan ihop med purjolöken. Smaka av buljongen och tillsätt salt och peppar om så behövs.
5. Skär fisken i stora bitar och lägg ned överst i grytan. Låt det sjuda tills fisken är färdig. Om man har citron hemma så kan man avsluta med att pressa lite över fisken.

1 kommentar:

  1. Mycket gott och kalorisnålt. Förutsätter att man gillar kryddstark mat.

    SvaraRadera