Ingredienser för ca 40 bullar!
Deg:
* 50 g jäst för söta degar
* 150 g rumstempererat smör
* 5 dl mjölk
* 1 dl vit sirap
* 1 1/2 tsk mald kardemumma
* 1 tsk salt
* 15-16 dl vetemjöl
Fyllning:
* 300 g mandelmassa
* 125 g rumsvarmt smör
* 0,75 dl strösocker
* 3 msk kanel
Garnera med penslat ägg och pärlsocker
Gör såhär:
1. Smula jästen i skålen till en matberedare.
2. Smält smöret ochhäll därefter på mjölken och värm fingervarmt.
3. Häll degvätskan på jästen och kör några varv till jästen löst sig.
4. Häll det mesta av mjölet (spara ca 1/2 dl) samt sirap, salt och kardemumma i degvätskan.
5. Arbeta degen kraftigt till en blank och smidig deg som släpper skålens kanter.
6. Låt degen jäsa under lock i skålen i ca 1 h.
7. Rör ihop ingredienserna till fyllningen.
8. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt.
9. Dela degen i två bitar och kavla ut den till ca 35*40 cm.
10. Bred ut hälften av fyllningen på varje deg.
11. Rulla ihop från långsidan.
12. Skär vardera rulle i 20 bitar.
13. Ställ bitarna med snittytan uppåt i formar eller som de är på en bakplåtspappersklädd plåt.
14. Töck med bakduk och låt bullarna jäsa i c:a 30 min.
15. Sätt ugnen på 250 grader
16. Pensla bullarna med uppvisspat ägg och stö på pärlsocker.
17. Grädda bullarna mitt i ugnen 7-8 min.
18. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.
Ett enkelt recept för nybörjarbagare som jag själv! Bullarna blir jättegoda och fyllningen gör att det inte blir torrt! Glömde pärlsocker när jag gjorde dem men det blev gott ändå! / Em
Ja jag har ju smakat på dom så jag vet ju att dom var underbart smarriga!!! =)
SvaraRadera